Τα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου

Τα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου

Κάθε άνθρωπος, όταν χτίζει το καινούριο του σπίτι ή κάνει ανακαίνιση στο ήδη υπάρχον, θέλει το καλύτερο για το χώρο του αλλά και την τσέπη του. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: η καλύτερη ποιότητα με τα λιγότερα κατά το δυνατόν  χρήματα. Όσον αφορά στα κουφώματα, για να επιτευχθεί αυτή η χρυσή τομή, ένα υλικό που θα μας φανεί χρήσιμο είναι το αλουμίνιο, του οποίου οι ιδιότητες συγκεντρώνουν πολλά θετικά στοιχεία. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που τα κουφώματα αλουμινίου προτιμώνται από όλο και περισσότερους καταναλωτές και πλέον το ποσοστό τους επί του συνόλου του κουφωμάτων αγγίζει το 75% της συνολικής κατανάλωσης.

Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν, καταρχάς, ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, γεγονός που οφείλεται στο ότι το υλικό αυτό αφενός παρουσιάζει μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές και αφετέρου δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, η συντήρηση και οι αντικαταστάσεις που θα χρειαστούν είναι ελάχιστες, πράγμα που έχει θετική επίπτωση τόσο στο πορτοφόλι σας όσο και στη συνολική ηρεμία σας. Εφόσον βάλατε κουφώματα αλουμινίου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα για πολλά χρόνια. Το πλεονέκτημα αυτό αντισταθμίζει το μοναδικό μειονέκτημα που αναφέρεται από πολλούς σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου, ότι δηλαδή έχουν υψηλό κόστος. Στο αρχικό κόστος, το οποίο είναι λίγο πιο ανεβασμένο σε σχέση με κουφώματα άλλου τύπου, γίνεται απόσβεση γρήγορα και εύκολα λόγω των παραπάνω.

Ταυτόχρονα, τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου κουφώματα από αλουμίνιο προσφέρουν την μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού και προσαρμογής στο οίκημά σας. Θέλετε ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου, συρόμενα κουφώματα αλουμινίου ή πιο εξειδικευμένες κατασκευές, όπως φεγγίτες, πέργκολες και στέγαστρα; Τα πάντα μπορείτε να κάνετε με αυτό το υλικό, το οποίο μπορεί να σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε πολλές διαστάσεις, σχήματα και χρώματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ευελιξία αυτή θα σας ενθουσιάσει.

Επιπλέον, παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς, τα κουφώματα αλουμινίου δεν είναι τοξικά για το περιβάλλον. Αντίθετα, έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία, για να εναρμονίζονται πλήρως με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας. Αυτό, μάλιστα, έχει ως αποτέλεσμα ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς τα κουφώματα αλουμινίου είναι μη τοξικά.

Τέλος, τα κουφώματα αλουμινίου είναι και τα κορυφαία κουφώματα ασφαλείας. Σε μια εποχή, όπου η ασφάλεια και η σιγουριά είναι το παν, το να έχουμε ένα κούφωμα που μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι το σπίτι μας και η περιουσία μας δεν κινδυνεύουν, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Τόσο το υλικό που δεν σπάει και δεν ανοίγει, όσο και η τοποθέτησή του, μπορούν να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας κουφώματα ασφαλείας.

Φυσικά, όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στα κουφώματα αλουμινίου πρέπει να συνεργαστείτε με τους καλύτερους μηχανικούς και τεχνικούς, για να είστε σίγουροι για την ποιότητά τους. Αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα των κουφωμάτων αλουμινίου, τα οποία έχουν κατηγορηθεί ότι δεν πληρούν ορισμένες προδιαγραφές ποιότητας. Εφόσον εμπιστευθείτε ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το κούφωμα που θα τοποθετηθεί θα είναι άρτιο και θα ανταποκρίνεται σε όλες σας τις ανάγκες.

Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Pin on Pinterest0Digg this