Οι εργασίες που απαιτούνται σε μια ανακαίνιση

Οι εργασίες που απαιτούνται σε μια ανακαίνιση

Στις μέρες μας, όπου οι περισσότεροι διστάζουν ή αδυνατούν να επενδύσουν πολλά χρήματα σε ένα σπίτι, να πάρουν δάνειο και γενικά να προβούν σε μεγάλα έξοδα για ένα ακίνητο, οι ανακαινίσεις έχουν την τιμητική τους, καθώς με σχετικά λίγα χρήματα ο καθένας μπορεί να μεταμορφώσει το σπίτι του, να το εκμοντερνίσει και γενικά να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του για ένα χώρο που θα ταιριάζει στα γούστα του και θα προσφέρει θαλπωρή. Άλλωστε, όλοι θέλουν να μένουν σε ένα σπίτι, που θα λατρεύουν να κοιτάζουν και να περνούν ώρες σε αυτό. Οι εργασίες της ανακαίνισης διαφέρουν ανάλογα με το σπίτι και τις ανάγκες του αλλά και τη δαπάνη που προτίθεται να κάνει ο ιδιοκτήτης, όμως υπάρχουν κάποιες εργασίες που είναι πολύ βασικές και από τις οποίες ξεκινάει κανείς πάντα.

Καταρχάς, όλοι οι τεχνίτες ξεκινούν με το μπάνιο και την κουζίνα. Τα δύο αυτά δωμάτια είναι οι χώροι που χάνουν το στυλ τους γρηγορότερα, αφού η μόδα στα είδη μπάνιου και κουζίνας αλλάζει ραγδαία. Έτσι, πρέπει να ξεκινήσετε την ανακαίνισή σας από αυτά, αλλάζοντας τα πλακάκια, τα πατώματα, τα είδη υγιεινής, τα ντουλάπια, τις συσκευές αλλά και το χρώμα των τοίχων. Σε πολύ παλιά σπίτια, ενδέχεται να πρέπει να αλλαχθούν και οι σωληνώσεις και τα υδραυλικά συστήματα.

Στη συνέχεια, οι πόρτες εσωτερικού χώρου είτε αλλάζονται είτε βάφονται και αποκτούν νέα πόμολα. Σε πολλές περιπτώσεις, εφόσον έχετε αποφασίσει με το διακοσμητή να διαμορφώσετε αλλιώς τα δωμάτια, μπορεί κάποιες πόρτες να αφαιρεθούν, για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος, ή να προστεθούν διαχωριστικά χώρων σε περίπτωση που κάποιο δωμάτιο είναι πολύ μεγάλο χωρίς χρήσιμη λειτουργία.

Άλλες εργασίες που μπορεί να γίνουν στα δωμάτια είναι η επιμέλεια των πατωμάτων, το βάψιμο των τοίχων και η αγορά ή ο καλλωπισμός των επίπλων. Αν προηγουμένως είχατε ταπετσαρία, θα πρέπει αυτή να αφαιρεθεί μαζί με τα υπολείμματα κόλλας και να στοκαριστεί ο τοίχος προτού βαφτεί.

Επίσης, αν έχετε πολλά χρόνια να κάνετε ανακαίνιση ή δεν έχετε κάνει ποτέ, θα πρέπει να κοιτάξετε και τα κουφώματα αλουμινίου, αφού με την πάροδο του χρόνου αυτά έχουν εξελιχθεί, ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη μόνωση, ενώ πλέον υπάρχουν και τα κουφώματα ασφαλείας για τη μέγιστη ασφάλεια. Συνήθως, οι όποιες αλλαγές στα κουφώματα αφορούν την καλύτερη εφαρμογή και τα υλικά τους, αφού δεν αλλάζει ο τύπος τους. Αν είχατε ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου, αυτά θα διατηρήσετε και το ίδιο ισχύει και για τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τύπος των κουφωμάτων σχετίζεται με τους χώρους του κάθε δωματίου και ενδεχόμενη αλλαγή σε αυτόν, μπορεί να αλλάξει με μη εποικοδομητικό τρόπο την αρχιτεκτονική του χώρου.

Αν έχετε κήπο, βεράντα ή μπαλκόνι, η ανακαίνιση μπορεί να επεκταθεί και εκεί με αλλαγές στις πόρτες εξωτερικού χώρου, στα κάγκελα, τα στέγαστρα, τις πέργκολες και τις αυλόπορτες.

Από εκεί και πέρα, για να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας, πρέπει να βάλετε και τη δική σας προσωπική σφραγίδα με διακοσμητικά και έπιπλα που θα αντιπροσωπεύουν το γούστο σας και το τι σημαίνει για εσάς το σπίτι σας.

 

Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Pin on Pinterest0Digg this